Mont-le-Soie • Partnerschappen

Missies

Het team van het centrum bestaat uit dierenartsen, onderzoekers en technici die gespecialiseerd zijn op het gebied van de paardenfokkerij. Verscheidene ondernemingen of personen uit de sector doen een beroep op hun bekwaaamheden voor de ontwikkeling en validatie van producten, de uitvoering van studies of deskundigenmissies.

EUNethorse project

Expertise en samenwerking

De partners van Mont-le-Soie zijn taalrijk en gevarieerd: fokkers, bedrijven, stamboeken, sportfederaties. Mont-le-Soie voldoet aan alle geldende normen voor het verrichten van onderzoek op paarden en werkts samen met bedrijven die hun producten wensen te valideren.

Het team van het centrum is vooral deskundig op het gebied van het bewegingsapparaat van paarden enerzijds en de voortplanting van de paarden anderzijds.

Enkele voorbeelden van de partnerschappen: voeding en voedingsupplementen voor paarden (Hippoforme / Kara-supplements) beenkappen voor paarden (Composity), orthopedisch schoeisel, studies in de regenerative geneeskunde van paarden (Revatis), ontwikkeling van producten voor de kwalitatieve analyse van sperma van paarden (4BioDx - SPQI Breeding), ...

Open kantoor

Het centrum ontvangt bedrijven uit de sector in een gedeelde kantoorruimte. Verschillende bedrijven zijn reeds aanwezig: BiopTis, EqStuds en QeuisFair (cluster van bedrijven in de hippische sector).

Infrastructuur en diensten

Bedrijven die op de site worden, krijgen toegang tot kantoorruimte, internetverbinding, telecommunicatie, multifunctionele printer, enz.

Zij kunnen ook de ontvangst van bezoekers of zelfs grotere evenementen in de vergaderzaal organiseren.

Werken in een gemeenschappelijke ruimte in Mont-le-Soie betekent ook deel uitmaken van een ecosysteem dat rond de hippissche sector is georganiseerd.

Cookies policy

We use cookies to improve your experience on our site. For more information, see our legal notices.