Mont-le-Soie • Centre européen du Cheval

Het Europees Centrum werkt uiteraard nauw samen met de Waalse autoriteiten en de Provincie Luxemburg, maar ook met de Universiteit van Luik (Uliege) en de Ligue Equestre Wallonie Bruxelles (LEWB).

Explore

Mont-le-Soie, 6690 Vielsalm-Belgium

À propos de notre centre

Het Europees Paadencentrum bestaad sinds 2000. Het gaat uit van de regering van het Waals Gewest (België). Het doel van de vereniging is het paard te promoten als een element van leven en identiteit in de plattelandsomgeving, hetzij door paardenonderzoek op het gebied van voortbeweging, fokkerij, voortplanting en selectie, hetzij door sport, toerisme en opleiding.

Het centrum is een kenniscentrum dat ter beschikking staat van fokkers, sportmensen, wetenschappers en economie in de paardensector.

See more

Accomodatie & Sport

Infrastructuren

Mont-le-Soie verwelkomt u voor training, wedstrijden of een verblijf met uw paard. Ontdek onze faciliteiten.

See more

Reproductie

Erkend centrum

Mont-le-Soie is een door de EU erkend paardenfokcentrum van het Waalse Gewest en het FAVV. Ontdek onze diensten voor merries en hengsten.

See more

Partnerschappen

Expertise en open-office

Partnerschappen voor bedrijven en gedeelde kantoren

Met de steun van het Waals Gewest

Avec le soutien de la wallonie

Op initiatief van het Waals Gewest wordt het centrum gepositioneerd als een instrumentvoor de ondersteuning en de ontwikkeling van de paardensector. In January 2020 heeft de vice-president en minister W. Borsus het centrum een subsidie toegekend in de vorm van een kaderovereenkomst met een looptijd van drie jaar, die ten doel heeft de paardenfokkerij wereldwijd ondersteunen.

Missies
Description de l'image

Toerisme en Sport

Mont-le-Soie ligt in het midden van één van de mooiste en meest touristische streken van Europa: de Belgische Ardennen! Bossen en vennen zo ver het oog reikt, dorpen genesteld in betoverende valleien (Vielsalm, Coo, Stavelot, Malmédy, La Roche) en ondeugende rivieren (Salm, Lienne, Ourthe, Amblève) vormen haar landschappen en haar dagelijkse leven. Rond de Mont-le-Soie zijn permanent 160 km paden uitgezet, terwijl er vele mogelijkheden bestaan om aan te sluiten op verschillende speciaal voor paarden ontworpen routes (Ravel, GR en andere) die het mogelijk maken om uit te waaieren over de hele Provincie Luxemburg, over de Oostkantons (Hoge Venen) of over het Groothertogdom. Het terrein zelf beschikt over zandpistes, een overdekte rijhal, een cross-country parcours en een galoppiste voor training en wedstrijden.

Description de l'image

Expertise

De leden van het team van Mont-le-Soie beschikken over vershillende vaardigheden qua opleiding, interesses en specialisaties: dierenartsen die gespecialiseerd zijn in de voortbeweging of de voortplanting van paarden, een agronoom, een hoefsmid met een passie voor paardenorthopedie en technici wier dagelijks leven wordt bepaald door het leven in de stallen. Naast hun diploma's heeft het team in de loop der jaren een kennis van de sector en van paarden in het algemeen opgebouwd, die ons in staat stelt zo goed mogelijk aan de verwachtingen van onze partners te voldoen en de opdrachten uit te voeren die door het Waals Gewest worden toevertrouwd.

Our team
and board of directors
Description de l'image

Onze partners

De partners van Mont-le-Soie zijn talrijk gevarieerd: fokkers, bedrijven, stamboeken, sportfederaties. Mont-le-Soie respecteert alle geldende normen voor het uitvoeren van studies op paarden en werkt samen met bedrijven die hun producten wensen te promoten. Enkele voorbeelden van partnerschappen: Hippoforme / Kara-Supplements, Stud-book du cheval de Trait Ardennais, Revatis, EquisFair, ...

Partnerschappen

Next event

See the article

Endurance wedstrijd 19/04/2024

See all

Latest news

See the article

23 mai 2023 - Article sur l'OCD publié dans la revue PlosOne

See the article

24 juli 2022 - EUNETHORSE - Eerste Europese thematische netwerk gewijd aan paarden gefinancierd door Horizon Europe

See all