Mont-le-Soie • Accomodatie & Sport

Reproductie

Mont-le-Soie is zowel een gîte voor ruiters en een oefenterrein, als een locatie voor ruiterevenementen en -wedstrijden.

Diensten & voorzieningen

Het team van Mont-le-Soie heet u welkom voor trainig, toerisme of sport.

Voor de paarden

De faciliteiten bestaan uit een hoofdstal met 18 boxen, een tweede stal met 6 boxen en 4 buitenboxen met een kleine paddock.

Een overdekte rijhal (40x20m) en twee zandpistes in de open lucht (57x27m et 60x84m) zijn beschikbaar voor training en wedstrijden.

Een cross-country parcours is aangelegd in een gevarieerd terrein. Het omvat vaste hindernissen (piano, tegenbodem, tegenhoog), 1 stuk water en mobiele hindernissen waardoor het parcours regelmatig kan worden vernieuwd.

Een heuvelachtige galoppiste van 1700 m, met een dolomieten bodem en een achtvorming ontwerp, biedt u de mogelijkheid om aan de conditie van uw paard te werken in een zeer aangename omgeving.

Via bewegwijzerde routes van 20, 30 en 40 km kunt u de streek in alle veiligheid ontdekken en optimaal genieten van het prachtige Ardeense landschap. Deze lussen zijn ook een ideaal terrein voor endurance paarden.

Voor ruiters en begeleiders

Wilt u met uw paard in Mont-le-Soie blijven?

Wij hebben een grote gîte voor 15 personen en een kleine gîte voor 6 personen. De ideale plek voor vakantiecursussen en voor mensen die dicht bij hun paard willen wonen.

De grote gîte heeft een grote woonkamer op de begane grond, een keuken met kookplaten, oven, magnetron, koffiezetapparaat, een berging met koelkast en vriezer en het toilet. Op de eerste verdieping vindt u de doucheruimte (3 douches en 3 wastafels), een "monitoren" kamer, en 2 slaapzaalen.

De kleine gîte, geïntegreerd in de stallen, heeft een woonkamer met een volledig uitgeruste keuken, 1 toilet, 1 douche en een kleine slaapzaal voor 6 personen op de eerste verdieping.

 • - Download
 • - Download
 • - Download
 • Rental agreement big inn Download
 • Rental agreement small inn Download
 • Rental agreement stall Download

Organisatie en voorzieningen

Mont-le-Soie organiseert elk jaar verschillende ruiterwedstrijden en evenementen.

Het terrein leent zich uitstekend voor de organisatie van een endurance wedstrijd, die gekenmerkt wordt door de steilte van het parcours. Het is unaniem erkend door endurance rijders als een van de meest veeleidende in het land!

De andere disciplines worden niet overgeslagen: springen, dressuur, TREC, working equitation, ... er zijn vele mogelijkheden.

Deze wedstrijden worden georganiseerd door Mont-le-Soie, alleen of met partners.

Het terrein kan ook worden gehuurd voor elk ruiterevenement dat u wenst te organiseren.

Geografische locatie

Tarieven

Slaapzaal

Toegang tot de sanitaire voorzieningen en tot de keuken en de cafeteria (indien minder dan 11 personen: grote gîte schoongemaakt door de huurders) - max 26 personen

10€ /nacht/persoon

Recht op gebruik van de cross-country piste (en toegang tot de springpiste)

15 €/uur

Prijs springparcours (parcours uitgezet door de ringmeester)

12 €/uur

Enkel piste

8 €/uur

Stal, piste en slaapzaal pakket

(Groep van minimum 10 personen) 10,00 € extra per gebruikte baal houtkrullen

24 €/dag/persoon

De stallen

Box lee gemaakt door de huurder - gebruik van stro en hooi inbegrepen 10,00 € extra per gebruikte baal houtkrullen

10 €/dag/paard

Huur van de cafetaria

150 €/dag

Verhuur van het terrein

1000 €/dag

My Groom - Lederverzorging

Met zijn gamma producten reinigt en onderhoudt hij al uw leder zonder water, dankzij de wrijving van geïmpregneerde doekjes (riemen, hoofdstellen, martingalen, cruppers, lederen beschermingen, tuigen, surfaix, enz ...

10 € / machine

My Groom - Wassen

Wassen van alle stoffen producten met water en biologisch afbreekbaar wasmiddel (dekens, kleden, banden, werk- en transport-middelen, verzorgingsmateriaal, enz ...)

13 € / machine

Kleine gîte

Voor 6 personen (schoonmaal altijd door de huurder)

50€ / nacht

Boucles Balisées

 • Boucle Jaune 20 kms Download
 • Boucle Orange 30 kms Download
 • Boucle Rouge 40 kms Download
 • Boucle Noire 20 kms Download
 • Boucle Verte 20 kms Download
 • Boucle Bleue 30 kms Download